Site icon

5 redenen om te investeren in hotelkamers en vakantieparken

Een moderne hotelkamer met twee eenpersoonsbedden, grote ramen en een artistiek muurschildering van bloemen.

Investeren in hotelkamers en vakantieparken: vijf overtuigende redenen om deze kans te overwegen.

In de categorie exploitatievastgoed nemen hotelkamers en vakantieparken een prominente plaats in. Dat hoeft niet te verbazen, want ook in Vlaanderen zijn de beleggingsproducten aan een stevige opmars bezig. Vijf redenen waarom investeren in hotelkamers en vakantieparken een goed idee is.

1. Meer toeristen in Vlaanderen

Vlaanderen trekt steeds meer toeristen aan, zowel uit binnen- als buitenland. Vorig jaar kreeg Vlaanderen zeven procent meer toeristen over de vloer, goed voor een stijging van 1,6 miljoen overnachtingen (Bron: Toerisme Vlaanderen). Bovendien profiteren alle regio’s: de kust, de kunststeden en de groene streken zoals Limburg en de Ardennen. Al die bezoekers hebben vanzelfsprekend verblijfsaccommodatie nodig.

2. Het hele jaar door bezetting dankzij verschillende doelgroepen

Goed draaiende hotels focussen op meerdere doelgroepen. Op weekdagen verwelkomen ze vooral zakenmensen, in het weekend en tijdens vakanties gaat het veelal om toeristen en gezinnen met kinderen. Ook vakantieparken, zoals Domein Hengelhoef in het Limburgse Houthalen-Helchteren, denken aan zakentoerisme met onder meer de inplanting van vergaderzalen en seminarieruimtes. Daarnaast beschikken hotels en vakantieparken over tal van (indoor)faciliteiten, zodat ze het hele jaar door bezoekers aantrekken. Investeerders zijn zo zeker van een regelmatige inkomstenstroom.

3. Regelmatig onderhoud

Om het hoge comfortniveau blijvend te garanderen, krijgen hotelkamers en vakantieresidenties zeer regelmatig een onderhoudsbeurt. Ze zijn dan ook vaak in een betere staat dan residentieel vastgoed, waar het onderhoud afhangt van de huurder. Door het periodieke onderhoud en (indien nodig) snelle herstellingen behouden een hotelkamer en vakantieresidentie langer hun goede staat, en dus hun publiek.

4. Zorgeloosheid

Investeren in hotelkamers en vakantieparken is compleet zorgeloos. Een professionele exploitant neemt het beheer en de uitbating van de hotelkamer of vakantieresidentie immers over. In tegenstelling tot bij klassiek vastgoed, hoeven investeerders zich dus geen zorgen te maken over klassieke problemen als huurschade, wanbetalingen, herstellingen en renovaties.

5. Uitstekende ligging

Typisch voor hotels en vakantieparken is dat ze uitstekend gelegen zijn, bijvoorbeeld langs een drukke verbindingsweg zoals ibis Waver of op een toeristische toplocatie zoals Malmedy. Er is een continue stroom aan toeristen en activiteiten, wat kansen creëert voor beleggers.

 

Exit mobile version