Site icon

Twee nieuwe Franse vakantieappartementen openen in paasvakantie

* In de badplaats Bray-Dunes, pal op de Frans-Belgische grens,
openen in de paasvakantie twee nieuwe vakantieverblijven

* Etoile des Dunes en Etoile de Mer zijn al bijna volledig uitverkocht:
van de in totaal 35 en 28 appartementen zijn er nog 6 beschikbaar

* De tweede verblijven aan zee in Frankrijk behoren tot de goedkoopste
van Europa, wat mogelijkheden biedt voor investeerders

Twin Properties Frankrijk opent in de komende paasvakantie twee nieuwe vakantieverblijven in de Franse badplaats Bray-Dunes, net over de grens met België. De residenties Etoile des Dunes en Etoile de Mer tellen 35 en 28 appartementen met zicht op de duinen of zicht op zee. Bijna alle appartementen zijn al verkocht: in Etoile de Mer is er nog één beschikbaar, in Etoile des Dunes nog vijf. De nieuwe eigenaars zijn allemaal Belgen die op zoek waren naar een tweede verblijf of vastgoedbelegging aan de kust.

“Ze hadden goede redenen om in Frankrijk te kopen”, zegt Stéphane Van de Velde, marketingmanager bij Twin Properties Frankrijk. “Bray-Dunes ligt pal op de grens en is een uitstekend alternatief voor de Belgische kust. Die is stilaan volgebouwd, waardoor de prijzen van vakantieappartementen met zeezicht in twintig jaar tijd geëxplodeerd zijn. In Bray-Dunes liggen de instapprijzen ruim de helft lager.”

Daarnaast is er de mooie natuur van de regio. Bray-Dunes is omgeven door twee natuurreservaten: Les Dunes Marchands en Les Dunes du Perroquet, ook wel Les Dunes de Flandre genoemd. “Dankzij de beperkte laagbouw komt de charme van de Opaalkust nog beter tot zijn recht”, zegt Van de Velde. “De typische tavernes, winkeltjes en markten van het oude centrum maken de authenticiteit compleet.”

Badplaats van de toekomst
Dat bijna alle appartementen in een sneltempo verkocht zijn, is volgens projectontwikkelaar Twin Properties te danken aan de gunstige voorwaarden in Frankrijk. “De Opaalkust is een ruwe diamant voor vastgoedbeleggers, en Bray-Dunes de badplaats van de toekomst”, zegt Van de Velde. “De regio is in volle ontwikkeling, maar de vastgoedprijzen zijn nog niet gevolgd. Snel kopen was de boodschap.”

De Franse overheid is ook volop bezig met de opwaardering van de noordelijke kustlijn. “Nieuwe snelwegen, een strikt stedenbouwkundig beleid, aandacht voor de natuur: het is er allemaal”, zegt Van de Velde. “Eigenaars die hun tweede verblijf ook verhuren, genieten bovendien van een huurrendement dat veel hoger ligt dan in België. Aan de Opaalkust is er een groot tekort aan bedden.”

“Daarnaast is er in Frankrijk het speciale LMNP-regime, een fiscaal gunstig systeem voor vastgoed dat bedoeld is voor de toeristische verhuur. Dat houdt in dat kopers het volledige btw-bedrag recupereren en huurinkomsten onder de 23.000 euro niet belast zijn, op voorwaarde dat de eigenaar kiest voor vakantieverhuur en de reële kostenaftrek. Bovendien kan een eigenaar tot acht weken per jaar zelf van zijn appartement genieten, een dubbel rendement dus. Dankzij de investeringen van de overheid is het meerwaardepotentieel enorm.”

Datum: 26 februari 2015

Gerelateerde blogberichten:

Hoe kan ik lenen om een woning te kopen in het buitenland?

Een tweede verblijf in het buitenland: waar kan ik nog koopjes doen?

Nieuwe vakantieappartementen vlak bij Plopsaland De Panne

Exit mobile version