This is custom heading element
Investeren in vastgoed hoeft niet per se op persoonlijke naam. Je kan het ook via een vennootschap doen. Deze optie wordt meestal gekozen omwille van de lichtere belastingen die een vennootschap moet betalen. Wij leggen van naald tot draad uit hoe een vennootschap wordt belast.
This is custom heading element
Is het dan voordeliger om via een vennootschap vastgoed te kopen? Dat hangt af van de lening die u al dan niet aangaat, de tarieven en waarborgen bij de lening,… Dat is immers niet zo dat vennootschapen altijd goedkoper of tegen betere voorwaarden kunnen lenen.
Ook de reden waarom u het huis koopt, is van belang. Koopt u het huis voor uw beroep of voor privé? Het is dus niet per definitie interessanter om vastgoed via een vennootschap te kopen.
Ook de fiscale voordelen bij een vastgoedbelegging via een vennootschap hebben voorwaarden en regels.
Download het dossier ‘gespreide meerwaarde taxatie’
Lees hier het blogbericht ‘investeren in vastgoed: privé of met een vennootschap?’
This is custom heading element
Als vennootschap in vastgoed investeren vraagt enige voorzichtigheid. Een gebouw kopen voor beroepsmatige redenen kan vanzelfsprekend zonder problemen. Alle kosten die de investering moet zich meebrengt, zijn aftrekbaar van de belastingen. Wanneer het echter over privégebruik gaat, corrigeert de fiscus steeds meer.
This is custom heading element
- u ook via een patrimoniumvennootschap kan investeren? Dat is geen aparte vorm van vennootschap (zoals een bvba) maar is bedoeld om roerend en onroeren goed te beheren.
- u samen met andere investeerders kan beleggen in verschillende grote vastgoedprojecten? Dat gaat via een vastgoedbevak, een soort beleggingsvennootschap.