Alle woningen energiezuinig tegen 2050! Dit staat in het beleidsplan van de Vlaamse regering. Duurzaamheid heeft de laatste jaren enorm veel aan belang gewonnen in onze maatschappij. De vastgoedsector wordt ook beïnvloed door deze factor. Behoort u ook tot de vele investeerders die letten op de energiezuinigheid van uw vastgoedinvestering?

Negen op de tien Belgen alvast wel, zij kiezen voor investeren in duurzaam vastgoed. Duurzaam vastgoed wordt bewust gekozen wegens de verschillende soorten voordelen hiervan.

1.Beloning om duurzaam te bouwen

Elke woning die nu gebouwd wordt, moet een E-peil halen van E50 (het E-peil is een score die aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw). Hiervoor moet de projectontwikkelaar slimme keuzes maken voor o.a. de indeling, isolatie, beglazing, verwarming, energie, ventilatie,… Hoe lager je E-peil, hoe beter en hoe aantrekkelijker de premies die u kunt ontvangen.

Bekijk ook ons artikel over hoe je een appartement energiezuinig kan renoveren.

2.Lagere onroerende voorheffing en betere kredietvoorwaarden

Als een woning een E-peil heeft lager dan 30, wordt de onroerende voorheffing voor de eerste vijf jaar gehalveerd. Bovendien zijn banken ook positief bij een woning met een laag E-peil. Zij zorgen dan voor interessante kredietvoorwaarden, waarbij de rentevoet al snel 0,4% kan schelen bij een lening. Hierdoor is het mogelijk om in de praktijk soms al enkele duizenden euro’s meer te lenen.

Lees hier meer over hoe u een vastgoedinvestering financiert.

3.Hogere huurinkomsten

Doordat het pand beter geïsoleerd is en energiezuiniger, is het mogelijk om makkelijker te verhuren en een hogere huur aan te rekenen. Vooral omdat de huurder zelf al minder energiekosten heeft bij het huren van energiezuinig vastgoed. U (de verhuurder) bespaart ook kosten, want u hoeft zich niet meer blauw te betalen aan verwarming.

Lees hier 10 tips van eigenaars om je tweede verblijf te verhuren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center