Waarom vastgoed weleens de beste investering van 2016 zou kunnen worden.’ Dit kopte het belangrijkste financiële tijdschrift Forbes op zijn website. Vorig jaar was al een topjaar voor vastgoedinvesteerders en nu ziet de nabije toekomst er nog rooskleuriger voor hen. Hieronder vindt u de belangrijkste redenen waarom deze uitspraak zou kunnen kloppen.

vastgoed-1.jpg

  • Historisch lage spaarrente

De Europese Centrale Bank legt de nationale banken heel strenge maatregelen op waardoor de spaarrente een historisch dieptepunt kent. Klassieke beleggingsmiddelen brengen amper nog iets op en velen zien zich ook genoodzaakt om naar andere spaarmiddelen te grijpen. Investeren in vastgoed biedt investeerders een goede uitweg op meer zekerheid en een goed rendement. Meteen ook de grootste reden waarom vorig jaar duizenden mensen investeerden in een huis, appartement of hotel.

  • Uitstekende investering op de lange termijn

Akkoord, een huis of appartement vergt een groot startkapitaal, maar de winsten die investeerders er kunnen uithalen zijn fenomenaal. Vastgoed evolueert mee met inflatie en kan na een tiental jaar een mooie meerwaarde opleveren. Aangezien meer jongeren ook een woning huren in plaats van te kopen en de beschikbare woonoppervlakte beperkt is, zal de vraag stijgen. De extra huuropbrengsten die een tweede verblijf kunnen opleveren, worden dus gegarandeerd.

Bovendien dienen zich een paar opportuniteiten aan zoals goedkoop vastgoed in Duitsland voor nog geen 50.000 euro. Het budget moet dus niet zo hoog liggen.

  • Markt staat voor een volatiel jaar

De economie staat voor een bewogen jaar. Groot-Brittannië dreigt uit de Europese Unie te stappen, de economie van China vertoont kleine barstjes en financiële experts kijken met argusogen naar de toestand in het Midden-Oosten. Een investering in vastgoed biedt echter meer zekerheid tegen een fluctuerende markt en is immuun tegen inflatie.

Inderdaad, de woonbonus is afgebouwd, maar dat heeft geen invloed op een belegging in een tweede verblijf. Personen genieten enkel van de woonbonus op hun eigen woning, terwijl tweede verblijven recht geven op een belastingvermindering voor langetermijnsparen en op fiscale aftrekbaarheid van de kapitaalaflossingen.

 

De eerste stappen in vastgoedbeleggingen? Download de brochure.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center