Een rood verbodsbord met het woord "KOPEN" in het midden, doorstreept met een diagonale rode lijn.
Waarom huren beter kan zijn dan kopen: vijf sterke argumenten om geen huis te kopen.

Wie wil investeren in vastgoed om te verhuren, moet uiteraard op zoek naar goede en betrouwbare huurders. Geregeld duiken problemen en praktische beslommeringen op, en dus beschikt u maar beter over sterke argumenten om potentieel goede kandidaten te overtuigen. Daarom: vijf redenen om te huren in plaats van te kopen.

1. Huren is goedkoper

Wie een woning of appartement huurt, is doorgaans goedkoper af dan wie vastgoed koopt. Huurders hebben immers geen spaargeld of startkapitaal nodig om te investeren in vastgoed. Ook hoeven ze niet aan te kloppen bij de bank voor een lening.

2. Huren is zorgeloos

Weinig dingen zijn zo simpel als huren: maandelijks betaalt de huurder een vast bedrag aan de verhuurder, eventueel vermeerderd met de kosten voor nutsvoorzieningen. Klaar. Huurders kennen dus nauwelijks administratieve verplichtingen of ingewikkelde financiële overeenkomsten met de bank.

3. Huren is flexibel

Huurders zijn de nomaden van deze tijd. Voor een nieuwe job, voor een nieuwe liefde, voor een nieuwe woonplaats …: wie als huurder wil verhuizen, hoeft alleen maar het huurcontract op te zeggen en kan daarna vertrekken. Eigenaars zijn veel meer afhankelijk van de interesse in hun woning.

4. Huren biedt kansen

Huren past perfect binnen het try before you buy-principe. Wie huurt, kan de woningmarkt op eigen tempo afschuimen en zo perfect te weten komen wat bij hem past: een strakke loft, rustieke fermette of gerenoveerde rijwoning. Een woning kopen gebeurt later doorgaans erg beredeneerd.

5. Huren biedt bescherming

De Belgische wetgeving biedt huurders een verregaande bescherming, die volgens sommige expert zelfs is doorgeschoten in het nadeel van de verhuurder. Heel wat huurders komen ook in aanmerking voor subsidies en toelagen.

Gerelateerde blogberichten: 

Hoe kan ik een appartement langdurig verhuren?

De 10 beste redenen om te investeren in vastgoed

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center