Een combinatie van een stabiele Franse vastgoedmarkt en aantrekkelijke locaties doet steeds meer Belgische investeerders naar het zuiden afzakken. De meeste woningen worden er namelijk tegen een zeer correcte prijs verkocht die keurig overeenstemt met hun werkelijke waarde.

Nu kopen?

Niemand kan met zekerheid de toekomst voorspellen. Toch zijn de vooruitzichten voor de Franse vastgoedmarkt rooskleurig. In Frankrijk worden degelijke woningen doorgaans als waardevast beschouwd. Experten verwachten dan ook dat de woningprijzen er stabiel blijven en zelfs zullen stijgen.

Bovendien staan de eigenaars vaak open voor onderhandeling. Met de juiste aanpak kan u er een mooi tweede verblijf kopen tegen een nog mooiere prijs.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • In Frankrijk bestaat er een vermogensbelasting. Als de waarde van een woning hoger ligt dan 1,3 miljoen euro, betaalt u bij de verkoop 34,5% aan de Franse fiscus.
  • Het is beter om een lening in België aan te gaan.
  • We raden niet aan om rechtstreeks bij een particulier te kopen: in dat geval beschermt de Belgische hypotheekwet u immers niet meer.
  • Licht u voldoende in over de Franse fiscale regels. Een goede voorbereiding kan u heel wat geld besparen bij wederverkoop of een sterfgeval en zelfs een belastingvermindering opleveren.

 

Een tweede verblijf kopen in Frankrijk is voor veel Belgen een grote droom. (C) Jean-Marc Rosier from www.rosier.pro

Gerelateerd:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center