Om in vastgoed te investeren heeft u eerst en vooral voldoende financiële middelen nodig. Toch weten weinig mensen hoe je zo’n belegging nu het best financiert. In dit artikel maken we u wegwijs doorheen brede waaier aan kredietmogelijkheden.

België

Steeds meer Belgen kiezen voor buitenverblijf met zicht op zee aan de Vlaamse kust of midden in de natuur in de Ardennen. Voor die investering wordt vaak een nieuwe hypotheek afgesloten. Maar wanneer het krediet van uw eerste woning nog loopt, is het voordeliger om voor een wederopname te kiezen. Dat wil zeggen dat u het reeds terugbetaalde bedrag tegen de huidige rentevoeten opnieuw kan lenen. Het nieuwe krediet blijft gewaarborgd door de eerste hypothecaire lening.

Lenen voor een tweede woning is fiscaal gezien minder voordeliger. U kan nog steeds rekenen op de interestaftrek, maar om daarbovenop ook te genieten van de inbreng van kapitaalaflossingen of de premies voor de schuldsaldoverzekering moet de lening voor de eerste woning afbetaald zijn.

Buitenlandse partner

Wanneer u bijvoorbeeld een tweede verblijf bij onze Franse buren wil kopen, kan u ook kiezen voor een lokale bank in Frankrijk. Het is goed om te weten dat onze grootbanken vaak samenwerken met hun buitenlandse partners. Belangrijk is ook dat u niet meer beschermd wordt door de Belgische hypotheekwet. Een goede raad is om u vooraf hierover grondig te informeren.

Groepsverzekering

Het belangrijkste doel van een groepsverzekering is om aan pensioenopbouw te doen. Eenmaal de pensioenleeftijd bereikt, levert dat namelijk een mooie aanvulling op. Zowel voor een vastgoedinvestering in het binnen- als buitenland kan u nu al een voorschot op jouw reeds gespaarde bedrag aanspreken. Dat is een uitzondering die enkel gemaakt wordt voor een belegging in vastgoed.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center