Er zijn 3 verschillende manieren om een vastgoedbelegging in het buitenland te lenen.

  1. Bij een Belgsiche bank
  2. Bij een buitenlandse bank
  3. Via uw groepsverzekering

Bij een Belgische bank

U vraagt aan een Belgische bank om u het kapitaal te verschaffen voor de aankoop van een buitenlands verblijf. Dat kan in de praktijk voor problemen zorgen als de Belgische bank een hypothecaire inschrijving op uw buitenlandse woning moet nemen als waarborg voor de lening. Een Belgische bank zal u meestal slechts een lening voor uw buitenlandse woning willen geven als u voldoende andere waarborgen in België kunt geven.

Wat u ook kan doen is de aankoop van uw buitenlandse woning financieren via een wederopname van uw Belgische hypotheeklening. De terugbetaling van de lening voor uw buitenlandse woning, waar die ook gelegen is, wordt gewaarborgd door de hypotheek op uw Belgische woning.

Een ander voorbeeld van een specifieke oplossing om in België te lenen voor uw buitenlandse woning, is het Lombardkrediet. Een dergelijk krediet wordt gewaarborgd door de inpandgeving van een effectenportefeuille. Het toegestane bedrag hangt onder andere af van de waarde, de aard, de liquiditeit en de volatiliteit van de in pand gegeven tegoeden, en van de spreiding van de in pand gegeven portefeuille.

 

Bij een buitenlandse bank

U kunt ook bij een bank in het land waar uw onroerend goed gelegen is een lening afsluiten. Wenst u bijvoorbeeld een Franse villa te kopen, dan kunt u een lening afsluiten met een Franse bank.

Interessant om weten is dat Belgische grootbanken samenwerken met partners in het buitenland. De hypotheek zal in dat geval worden gevestigd op uw buitenlandse onroerend goed. Leent u in het buitenland dan moet u wel weten dat u niet langer beschermd wordt door de Belgische hypotheekwet.

 

Via uw groepsverzekering

Een groepsverzekering dient in de eerste plaats om een pensioenkapitaal op te bouwen. Toch kunt u een groepsverzekering ook gebruiken voor het verwerven van onroerend goed in het algemeen en van een tweede verblijf in het buitenland in het bijzonder.

De meest gebruikelijke manier daarbij is die van het voorschot op de polis. Dat betekent dat u een deel van de al opgebouwde reserves kunt gebruiken om de aankoop van een woning in het buitenland te betalen.

Een andere manier om uw groepsverzekering te gebruiken om een tweede verblijf in het buitenland te verwerven, is via de inpandgeving van de reserves. U krijgt dan geen geld van de groepsverzekeraar, maar een bijkomende waarborg.

U kunt met andere woorden de reserve van uw groepsverzekering gebruiken als waarborg voor een lening bij de bank voor uw tweede verblijf. Dat kan meestal zonder kosten.

Lenen voor een 2de verblijf in het buitenland

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center