2015 is ongetwijfeld een interessant jaar om in vastgoed te investeren. De prijzen op de Belgische vastgoedmarkt liggen minder hoog dan ze de jongste jaren en ook de interesten hebben een historisch dieptepunt bereikt. Concreet betekent dat nieuwe eigenaars kunnen lenen aan gunstigere tarieven. Op die manier wordt de aankoop van vastgoed goedkoper. En ook voor wie zijn hypothecair krediet opnieuw laat onderhandelen, kan deze situatie voordeliger zijn.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Wanneer u uw hypothecaire lening wil heronderhandelen, houdt u best in het achterhoofd dat banken niet spontaan de laagste tarieven zullen aanbieden. We raden dan ook aan om de concurrentie tussen de verschillende instellingen te laten spelen. Dat levert voor u persoonlijk uiteindelijk het meest profijtige resultaat op. Het is bovendien ook belangrijk om met bepaalde voorwaarden rekening te houden:

  • Uw lening binnen een periode van vijf jaar heronderhandelen levert het grootste voordeel op. Je betaalt dan immers nog meer interesten dan kapitaal aan de bank.
  • Het bedrag waarover gepraat wordt, moet voldoende hoog zijn. We spreken dan over lening van boven de 100.000 euro.
  • Het verschil tussen de huidige en nieuwe interest moet minstens 1% zijn.

Daarnaast spelen ook jouw persoonlijke financiële situatie en de marktevolutie een rol. En die marktevolutie is moeilijk te voorspellen. Ze wordt namelijk beïnvloed door de interesten op de aandelen- of obligatiemarkt. Mensen vragen zich wel eens af waarom de rentepercentages bij staatsobligaties doorgaans lager zijn dan bij een gewoon hypothecair krediet. Het antwoord daarop is simpel: aan een investering in de Belgische staat zijn er doorgaans minder risico’s verbonden. De overheid mag immers belastingen heffen om haar schulden af te lossen en dat is een bijzonder groot voordeel tegenover een particulier.

Een hypothecaire lening heronderhandelen kan u heel wat geld opleveren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center