Een combinatie van slinkend vertrouwen in het bankwezen en een spaarboekje dat weinig rendeert, duwt het aantal vastgoedbeleggingen de hoogte in. Een op twee eigenaars gaat een lening aan om die investering te financieren. Maar is lenen ook financieel of fiscaal voordeliger?

Fiscaal voordeel

De betaalde interesten op uw lening mag je aftrekken van uw totaal onroerend inkomen. Dat betekent dat het belastbare bedrag kleiner wordt en u uiteindelijk minder belasting zal betalen.

Interessant is dat die lening aan geen specifieke voorwaarden moet voldoen. De enige vereiste is dat ze aangegaan is om onroerend goed te kopen, bouwen of renoveren.

Aanvullend pensioen

Het is niet toevallig dat vooral 50-plussers in een tweede verblijf investeren. Ze hebben doorgaans hun gezinswoning al afbetaald en hun werkcarrière duurt nog minstens een jaar of tien.

Eerst dekken de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van hun lening. Eenmaal ze de pensioenleeftijd hebben bereiken, is de huuropbrengst een mooie aanvulling op hun pensioen of kunnen ze zelf in alle rust genieten van hun tweede verblijf.

U moet trouwens niet langer wachten op jouw 65e verjaardag om op een financieel comfortabele manier in vastgoed te investeren. Lees hier hoe je met een voorschot op uw pensioen uw vastgoeddroom nu al kan realiseren.

 

 

Lenen om te investeren in vastgoed is zeer vaak een goed idee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center