Moderne woning met "Te Huur" bord, symbool voor investeren in vastgoed met verhuurgarantie.
Een moderne woning met een "Te Huur" bord symboliseert investeren in vastgoed met verhuurgarantie.

Investeren in vastgoed en gegarandeerd huur ontvangen vanaf de eerste maand: te mooi om waar te zijn? Niet als u het slim aanpakt en in zee gaat met een sociaal verhuurkantoor. De verhuurgarantie bezorgt investeerders zekerheid en veiligheid.

Hoewel de kranten maar blijven herhalen dat investeren in vastgoed veel meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje en sommige vakbladen zelfs schrijven dat u als spaarder onteigend wordt, durven veel mensen de stap naar vastgoed niet te zetten. De reden? In de hoofden van veel mensen staat vastgoed, hoewel het een waardevaste en tastbare investering is, nog te vaak synoniem met onzekerheid.

Maar wat als die onzekerheid volledig zou wegvallen? Zou u dan de sprong durven te wagen? Onmogelijk, horen we u denken? Niet als u een verhuurgarantie krijgt. Daarmee bent u vanaf de eerste maand zeker van een vast maandelijks huurrendement, zonder addertjes en zonder kopzorgen. Met andere woorden: elke maand ziet u een vast bedrag op uw rekening verschijnen. Het klinkt ongelooflijk, maar het kan.

Garantie voor 9, 18 of 27 jaar

Wanneer u investeert in klassiek vastgoedstudentenkoten of een hotelkamer, bent u voor uw huurrendement afhankelijk van de bezettingsgraad: is uw vastgoed verhuurd of niet? U loopt dus altijd een risico op leegstand, hoewel het klein is. Wie gaat investeren in vastgoed met verhuurgarantie, sluit dat risico volledig uit. Hoe dat kan? Door in zee te gaan met een sociaal verhuurkantoor (SVK).

Een SVK werkt samen met een OCMW- of gemeentebestuur en verhuurt de woning waarin u investeert voor negen, achttien of 27 jaar. Gedurende die periode geniet u van de verhuurgarantie. Zoals dat bij alle financiële producten het geval is, heeft die absolute zekerheid wel een keerzijde: het rendement is eerder beperkt. Investeerders moeten dus voor zichzelf uitmaken of ze zich daarin kunnen vinden (klik hier om te ontdekken welk investeringsprofiel het best bij u past).

Eerst Waregem, binnenkort Oostende

Investeren in vastgoed met verhuurgarantie kon vijf jaar geleden voor het eerst in de West-Vlaamse stad Waregem met project ontwikkelaar Creadomus Het stadsbestuur stelde de woningen, waarin private beleggers mee konden investeren, ter beschikking van sociale huurders. Zo sloeg het twee vliegen in een klap: de sociale woningen konden snel gebouwd worden en specifieke doelgroepen kregen een onderkomen. De investeerders zagen het graag gebeuren en mochten elke maand hun geld tellen.

Binnenkort kan het ook in Oostende. Door de tussenkomst van de stad Oostende hoeft de eigenaar-investeerder zich geen zorgen te maken over beslommeringen als wanbetalingen, leegstand … Het appartement staat leeg of de huurder betaalt niet? Geen probleem: als investeerder ontvangt u uw geld. Elke maand opnieuw. Gegarandeerd.

Geïnteresseerd? Kom meer te weten op de website van Creadomus  www.verhuurgarantie.be

 

Samengevat:

  • Voor veel mensen staat investeren in vastgoed nog te vaak synoniem met onzekerheid
  • Investeren in vastgoed met verhuurgarantie is de oplossing: elke maand ontvangt u uw huurinkomsten. Gegarandeerd en zonder zorgen
  • Het systeem werkt via een sociaal verhuurkantoor (SVK) en is enkele jaren geleden ontstaan in Waregem. Binnenkort is investeren in vastgoed met verhuurgarantie ook mogelijk in Oostende dankzij project ontwikkelaar Creadomus

Gerelateerde berichten:

Benieuwd naar de problemen waarmee klassieke verhuurders al zijn geconfronteerd? Klik hier (Opgepast: niet voor gevoelige zieltjes!).

Weten hoeveel vastgoed meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje? Klik hier!

Ontdekken wat het effect is van de lage spaarrente op een vastgoedinvestering? Klik hier!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center