Drukke strandscène met mensen die genieten van de zon en de zee tijdens de Paasvakantie.
Artikel: Kusttoerisme profiteert van zonnige paasvakantie.

* Tijdens het paasweekend trokken meer dan
400.000 dagjestoeristen naar de Belgische kust

* Op woensdag 15 april, de warmste dag van
de vakantie, bezochten 100.000 mensen de kust

* Het nijpende tekort aan hotels en verblijfs-
accommodatie komt op dergelijke topdagen naar voren

De paasvakantie is nog niet voorbij, maar nu al is duidelijk dat heel veel toeristen de voorbije dagen de Belgische kust hebben bezocht. Dat blijkt uit een rondvraag bij Westtoer. “Voor het paasweekend klokte de kust af op meer dan 400.000 dagjestoeristen”, klinkt het. “Dat is beduidend meer dan het gemiddelde, met dank aan het mooie weer. Bovendien houden de cijfers geen rekening met het aantal verblijfstoeristen. Daarvoor is het nog te vroeg.”

Op woensdag 15 april, met 25 graden de warmste dag van de paasvakantie, trokken liefst 100.000 mensen naar zee. Westtoer berekende dat cijfer aan de hand van het mobiele dataverkeer van Proximus en tellers langs de invalswegen. “De mooie cijfers bewijzen nog maar eens dat de Belgische kust erg in trek is bij toeristen”, zegt Pieter Depoortere, projectmanager van het West-Vlaamse Twin Properties.

Oplossing voor het tekort
“Tegelijk is het aantal hotels en kwalitatieve logies aan de kust de laatste jaren erg gedaald”, zegt Depoortere. “Er is zelfs sprake van een tekort. Cijfers van het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES) tonen aan dat het aantal kusthotels tussen 2002 en 2012 gedaald is van 303 naar amper 200. De reden? Vooral de kleinere en minder luxueuze familiehotels hebben het moeilijk en verdwijnen. Daardoor is er vaak te weinig capaciteit om alle toeristen een verblijf te kunnen bieden.”

Twin Properties wil inspelen op het tekort voor het kusttoerisme en bouwt daarom, onder franchise, verschillende hotels met grote ketens als ibis. “Dankzij een professioneel management en stevige reputatie als wereldspeler genereren zij wel uitstekende bezettingsgraden”, zegt Depoortere. “Een mooi voorbeeld is het ibis Styles Zeebrugge, dat binnenkort wordt uitgebreid met een tweede fase. Ook private investeerders kunnen meestappen in het succesconcept. Ze kopen een hotelkamer via een notariële akte en delen in de opbrengst van het volledige hotel.”

Datum: 16 april 2015

Gerelateerde blogartikels:

ibis Styles Zeebrugge krijgt uitbreiding

Vakantiewoningen in Limburg scoren in de paasvakantie

5 redenen om te investeren in een hotelkamer

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center