Een woning kopen, renoveren en doorverkopen. Een populaire beleggingstrategie, waar in de Verenigde Staten zelf volledige programma’s aan gewijd zijn. Hoewel sommigen er een aardige duit aan verdienen, scheuren velen er ook hun broek aan. Waarmee moet u vooral dan rekening houden?

 

Aankoopprijs

Het klinkt logisch, maar velen gaan hier al in de fout. Ze leggen teveel geld op tafel om een oude of onafgewerkte woning aan te schaffen waardoor de winstmarge al behoorlijk wordt verkleind. Bovendien moet je er zeker van zijn dat iemand na de renovatie de meerwaarde zal willen betalen bij een doorverkoop, want anders heb je enorm veel kosten gemaakt die uiteindelijk niet terugverdiend worden.

 

Locatie

Een mooi huis midden in een vuile wijk, is men liever kwijt dan rijk! De locatie van een woning is cruciaal om een mooie meerwaarde te verkrijgen bij een doorverkoop. Zijn de nodige faciliteiten als een supermarkt in de buurt? Is het een rustige omgeving die toch nog vlot bereikbaar is? Dan zit je op het juiste spoor. Een onafgewerkt huis met zicht op de prachtige natuur biedt dus een mooie opportuniteit op een mooi rendement op uw belegging.

 

De renovatie

Het is natuurlijk niet interessant om een krot te kopen waar de fundamenten op instorten staan. Op die manier kan je evengoed een nieuwbouw plaatsen. Bekijk dus eerst eens het pand en schat de renovatiekosten in alvorens het aan te schaffen. Het is dan ook aangeraden om iemand mee te nemen die wat van renovaties kent en die jou kan bijstaan bij de onderhandelingen.

 

Vakwerk

Niemand koopt een afgewerkte woning die met haken en ogen rechtstaat. Of je het huis nu zelf renoveert of vakmensen inhuurt, het maakt niet zoveel uit zolang het maar mooi afgewerkt is. Zorg er ook voor dat je het niet te persoonlijk inricht zodat je een groot deel van de verkopers niet afschrikt.

Heeft u liever geen zin in alle zorgen en inspannigen die gepaard gaan met een investering in klassiek vastgoed? Ontdek dan hotelvestgoed, de zekerheid van vastgoed maar niet de zorgen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center