* Bricks & Leisure Vastgoed bouwt een nieuw ibis Budget-hotel
naast de E40 in Jabbeke, vlak bij recreatiepark Klein Strand

* ibis Budget, ter hoogte van Brugge-West, telt
tachtig kamers en opent volgens de planning eind 2017

* Individuele beleggers kunnen vanaf 100.995 euro
investeren in hotelkamers en delen in de winst van het hotel

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Bricks & Leisure Vastgoed lanceert op 1 september een nieuw ibis Budget-hotel langs de E40 in Jabbeke. Het hotel, ter hoogte van Brugge-West, telt tachtig kamers en komt vlak bij het Total-tankstation en het bekende recreatiepark Klein Strand. De start van de bouwwerkzaamheden is gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. Eind 2017 moeten de deuren openen.

“Onze inspiratie haalden we bij het succesconcept van routehotels in Frankrijk, waar ibis vooral langs snelwegen goed draaiende hotels uitbaat”, zegt Thomas Lecluse, development manager van Bricks & Leisure. “In Nederland heeft Van der Valk dan weer een succesformule ontwikkeld. Op een paar hotels langs de E40 en de E17 na kent Vlaanderen amper kwalitatieve verblijfsaccommodatie naast snelwegen. Nochtans is de vraag groot.”

Verschillende doelgroepen
Het hotel mikt op voorbijgangers uit binnen- en buitenland. “België ligt in het hart van Europa en is dus een transitland, zowel voor toeristen als zakenreizigers”, zegt Lecluse. “Bovendien zijn er heel veel citytrippers die Brugge bezoeken, maar de dure kamerprijzen van de centrumhotels niet willen ophoesten. Hetzelfde geldt voor kusttoeristen. Het ibis Budget komt op tien minuten van het centrum van Brugge en een kwartiertje van het strand van Oostende en is dus een uitstekend alternatief. Ook voor toeristen uit Limburg en Wallonië die de ellenlange files willen vermijden, biedt het hotel een oplossing.”

Ook de bedrijfs- en transportwereld zijn belangrijke doelgroepen. “Ondernemingen zijn steeds meer op zoek  naar accommodatie met voldoende slaapplaatsen, voor onder meer incentives en evenementen”, zegt Lecluse. “Het ibis Budget telt dan ook drie seminarieruimtes. Ten slotte denken we ook aan vrachtwagenchauffeurs die, gezien hun rusttijden, een dag niet mogen rijden en reizigers die hun ferry naar Groot-Brittannië gemist hebben. Allemaal verdienen ze een comfortabele nachtrust voor zachte prijzen.”

Nieuw hotelconcept
Individuele beleggers kunnen meestappen in het nieuwe ibis Budget. Ze kopen dan vanaf 100.995 euro een hotelkamer en delen in de winst van het volledige hotel. “Onze partner is Accor, een van de grootste hotelgroepen van Europa”, legt Lecluse uit. “De nieuwe ibis Budget-hotels kenmerken zich door hun budgetvriendelijkheid, comfort, ruim ontbijtbuffet, trendy design en kleurrijke accenten. Het nieuwe concept slaat aan in België. Onderzoek wijst trouwens uit dat overnachtingshotels rendabel zijn op locaties waar meer dan 20.000 voertuigen per dag passeren. Op de E40 ter hoogte van Jabbeke worden dagelijks meer dan 50.000 voertuigen geteld, wat ons doet geloven dat het een succeshotel wordt.”

Video: Waarom ibis budget Brugge – Jabbeke een mooie opportuniteit vormt?

Datum: 20 augustus 2015

Gerelateerde blogberichten:

5 redenen om te investeren in een hotelkamer

Radisson Blu Balmoral in Spa nagenoeg helemaal uitverkocht

De vastgoedinvestering die Arabische topondernemers verkiezen

5046_ro_00_p_1024x768

Schermafbeelding_2015-07-20_om_11.04.00

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center