Heerlijk toch die Monopolyavonden! Alvorens het gezelschapspel nog maar moet beginnen kibelen spelers al om een klein metalen pionnetje. Daarna wordt er gevloekt iedere keer iemand naar de gevangenis moet terwijl de andere glimlacht bij ieder geldbiljet dat hij krijgt van de huurders. Een fantastisch spel met op het einde meer verliezers dan winnaars. Maar hoe zit het in de realiteit? Waarop moet u letten bij het kopen van vastgoed?

monoply.jpgIn het echte leven is beleggen echter geen kinderspel. Toch gelden vier basisregels van Monopoly ook in de wereld van vastgoedinvesteringen. Hier vindt u de tips even opgelijst zodat u niet iedere keer langs moet bij ‘inkomsten uit belastingen’.

 

De vier Monopoly concepten

  1. Leer de regels

Velen beginnen aan een spel zonder de handleiding te lezen. De uitdrukking ‘al doende leert men’ wordt vaak herhaald, maar in de realiteit zou dit wel fataal kunnen aflopen. Voldoende knowhow over vastgoedinvesteringen biedt u een groot voordeel en u kan gemakkelijker al uw opties overwegen. Bovendien helpt het u in het vinden van nieuwe opportuniteiten. Indien u uw eerste stappen zet in het investeren in vastgoed, raden wij u aan om onze brochure eens door te nemen.

  1. Niet bang zijn om te investeren

Iedere ervaren Monopolyspeler hanteert dezelfde strategie: koop zoveel mogelijk eigendom op die u zich kan veroorloven. Durven is de boodschap. Hoe meer vastgoed u bezit, hoe meer opbrengsten u ook verwerft. Maar let wel op dat u het kan betalen en hou rekening met de extra kosten die erbij kunnen komen. Enkele bedrijven echter bieden goedkoop vastgoed aan zonder extra kosten, dus is het weleens interessant om die opties eens te bekijken.

  1. Denk op lange termijn

Iemand die niet investeert verliest automatisch in Monopoly. In het echte leven is dit ook het geval. Wie geen geld uitgeeft aan beleggingsmiddelen doet sowieso een slechte zaak voor zijn portemonnee. De grote instapkosten vallen volledig weg tegen de toekomstige opbrengsten.

  1. Hou rekening met de locatie

“Ik koop Brussel Nieuwstraat”. Een zin die de meeste speler willen uitspreken nog voor het spel effectief begonnen is. Maar het duurste eigendom is niet meteen het beste. Hou rekening met de locatie van het vastgoed en het rendement dat de investering kan opleveren. Zo kan Lange Steenstraat Kortrijk ook al een aardige duit opleveren en is het vele malen goedkoper.

 

 

Hier vindt u meer tips over investeren in vastgoed.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center