Twin Properties Frankrijk bouwt nieuwe vakantieappartementen
in de Franse badplaats Bray-Dunes: Holiday Suites Westhoek

* De groei van Plopsaland De Panne maakt dat massa’s bezoekers
regelmatig geen hotel vinden en tot in Ieper moeten uitwijken

* Investeerders kunnen vanaf 100.000 euro een kamer kopen
en genieten van het speciale LMNP-regime

Twin Properties Frankrijk start ten laatste in september met de bouw van 47 nieuwe Holiday Suites-vakantieappartementen in de Noord-Franse badplaats Bray-Dunes, op de Frans-Belgische grens. Ze krijgen de naam Holiday Suites Westhoek en liggen op een zeer goed bereikbare locatie vlak bij de duinen, het strand van de Frans-Vlaamse Opaalkust, badstad De Panne en Plopsaland. De opening is gepland voor begin 2017.

Met zijn uitstekende ligging mikt Holiday Suites Westhoek vooral op families met kinderen uit België en de buurlanden die Plopsaland in Adinkerke bezoeken, drie kilometer verderop. De volledig uitgeruste appartementen hebben een keuken, woonkamer, badkamer en een of meerdere slaapkamers en bieden plaats aan vier tot zes personen. Om de ervaring compleet te maken, krijgen ze een thematische inrichting.

“Plopsaland is een van de meest succesvolle pretparken van België”, zegt Stéphane Van de Velde, marketingmanager bij Twin Properties Frankrijk. “Het park investeert voortdurend in nieuwe projecten als Plopsaqua en een evenementenhal en ziet daardoor het aantal bezoekers voortdurend stijgen. Vorig jaar klokte het park alleen al af op 1.275.000 bezoekers.”

Te weinig verblijfsaccommodatie
Plopsaland wil dat aantal opkrikken en, naar het voorbeeld van belevingsparken als Disneyland en de Efteling, gasten langer dan een dag in het park houden. “De nood aan kwalitatieve verblijfsaccommodatie dichtbij wordt dus steeds groter”, zegt Van de Velde.
De goede ligging in Frankrijk biedt niet alleen voordelen voor toeristen, die op de zeedijk ook kunnen wandelen en fietsen langs het strand. Beleggers die in de toeristische residentie willen investeren, genieten namelijk dankzij het speciale LMNP-regime van unieke troeven.

“Frankrijk is de grensregio volop aan het opwaarderen en daarvan kunnen investeerders vandaag de vruchten plukken”, zegt Van de Velde. “Wie een appartement koopt bij Holiday Suites Westhoek, recupereert dankzij het LMNP-systeem het volledige btw-bedrag. Zolang de huurinkomsten lager zijn dan 23.000 euro per jaar of de helft van het Frans inkomen, zijn ze bovendien belastingvrij. En net als bij de andere vakantieaccommodaties van Holiday Suites kunnen eigenaars zelf hun appartement acht weken per jaar betrekken wanneer ze het niet verhuren.”

Datum: 2 maart 2015

Gerelateerde blogartikels:

Hoe kan ik lenen om een woning te kopen in het buitenland?

Een tweede verblijf in het buitenland: waar kan ik nog koopjes doen?

Twee nieuwe Franse vakantieappartementen openen in paasvakantie

picon

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center