* Zo goed als alle 106 hotelkamers van het Radisson Blu Balmoral
in Spa zijn verkocht aan particuliere investeerders

* Dankzij de uitstekende ligging en de vele toeristische faciliteiten
en investeringen genieten beleggers van toprendementen

* Het stadsbestuur van Spa, dat intensief investeert
in toerisme, is verheugd met de ontwikkeling en totale renovatie

Zo goed als alle 106 kamers en suites van het bekende Radisson Blu Balmoral hotel in Spa zijn verkocht aan particuliere investeerders. Projectontwikkelaar Industrie Hotelière is een jaar geleden begonnen met de verkoop aan particuliere beleggers.

Het concept van investeren in hotelkamers is overgewaaid uit Amerika, waar wereldspelers als Marriott en Hilton al langer hun hotelkamers verkopen aan particulieren. Investeren in hotelkamers is hetzelfde als investeren in klassieke appartementen, al voorzien de grote hotelmerken een eigen verhuurservice.

Rendementen zonder zorgen
Het Radisson Blu Balmoral ligt op de heuvels van Spa, “het Knokke van Wallonië” in de Belgische Ardennen. Vlakbij bevinden zich onder meer het F1-circuit van Francorchamps en de wereldberoemde thermen. Industrie Hotelière werkt er via een managementovereenkomst samen met Radisson Blu, een van de bekendste spelers op de Europese hotelmarkt.

De aankoop van een hotelkamer lijkt erg op die van klassiek vastgoed. Eigenaars krijgen een notariële akte en kunnen hun kamer ook doorverkopen. In tegenstelling tot bij klassiek vastgoed hoeven ze zich echter geen zorgen te maken over huurschade, wanbetalingen en andere vaak voorkomende problemen. Het beheer van het hotel is voor de exploitant.

Eigenaars van hotelkamers krijgen 90 % winstdeelname van het volledige hotel. Het maakt dus niet uit of hun kamer verhuurd is. In het Radisson Blu Balmoral zijn er de inkomsten uit het restaurant, de bar, de spa en de seminarieruimtes, die de populairste van Wallonië zijn. Het hotel ligt bovendien op een toeristische toplocatie en is volledig gerenoveerd in 2013.

Toeristisch uithangbord
Burgemeester Jean-Paul Bastin en schepen van Toerisme André Denis zijn in de wolken met de ontwikkeling van het hotel. Sinds de invoering van het Marshallplan in 2005 investeert het stadsbestuur van Spa intensief in de ontwikkeling van toeristische initiatieven, al dan niet met private partners. Het Radisson Blu Balmoral is daarvan een uithangbord.

Datum: 24 maart 2015

Gerelateerde blogberichten:

5 redenen om te investeren in hotelkamers en vakantieparken

Investeren in hotelkamers

De vastgoedinvestering die Arabische topondernemers verkiezen

Spa-hotel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center