Zorgeloos genieten van een welverdiend pensioen is nog aangenamer wanneer u financieel over voldoende middelen beschikt. Een belegging in vastgoed is bijvoorbeeld een slimme manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Het levert voor later stabiliteit en zekerheid op.  

Gulden middenweg

Hoe meer potentieel een belegging heeft, des te groter het risico vaak is. Aandelen zijn hier een goed voorbeeld van. Gemoedsrust knaagt namelijk aan het rendement van een investering. Dat ook het omkeerde waar is, wordt door het klassieke spaarboekje bewezen. Met vastgoed kiest u voor de gulden middenweg: het levert een aantrekkelijk rendement op en er zijn weinig risico’s aan verbonden.

Saaie immomarkt

De Belgische vastgoedmarkt wordt wel eens saai genoemd. En in dit geval mogen we dat als een compliment beschouwen. Het betekent immers ook dat het er veilig is om te investeren. De kans op overwaardering is miniem. De vraag overstijgt dus nog steeds het aanbod en dat is goed nieuws voor de eigenaars.

Uw pensioen in vastgoed investeren is een zekere en stabiele belegging.

Rendement

Huurinkomsten

Het rendement van een vastgoedinvestering vloeit deels voort uit de huuropbrengst. Experts schatten de jaarlijkse return tussen de 1% à 3%. Vroeger was dat 3% à 6%.  De huurprijzen worden trouwens geïndexeerd waardoor ze niet onderhevig zijn aan de inflatie. Wanneer u verhuurt aan particulieren wordt de belasting berekend op basis van het kadastraal inkomen. De werkelijke huurinkomsten zijn dus niet belastbaar. Dat maakt een investering in vastgoed fiscaal gezien dus erg interessant.

Meerwaarde

Daarnaast wordt een groot deel van het uiteindelijke rendement bepaald door de meerwaarde bij verkoop. De kunst bestaat erin om lang genoeg toch wachten om jouw vastgoed van de hand te doen. Deze link legt precies uit hoe u op meerwaarde kan worden belast.

Fiscale voordelen

Als u de opgelegde termijnen uit de bovenstaande link respecteert, wordt u bij een privé-investering niet belast op de meerwaarde. Daarbovenop zorgt de interestaftrek ervoor dat jouw onroerend inkomen afneemt en u dus op een kleiner bedrag wordt belast.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center