Een stapel munten voor een klein huisvormig spaarpot op een houten tafel.
Ontdek de 10 beste redenen waarom investeren in vastgoed een verstandige keuze is.

Het klassieke vermogensbeheer is aan herbronning toe, en investeren in vastgoed krijgt steeds meer een plaats naast de klassieke spaar- en beleggingsproducten. Dit zijn de tien beste redenen waarom.

1. Een vastgoedinvestering beschermt tegen inflatie

Inflatie, de stijging van de levensduurte, maakt dat uw geld elk jaar minder waard is. Met een vastgoedinvestering countert u dat gegeven: de waarde van uw woning stijgt sneller dan de levensduurte. U behoudt dus uw startkapitaal én verwerft meerwaarde.

2. Investeren in vastgoed brengt meer op dan een spaarboekje

De rente op het spaarboekje staat historisch laag en de verwachting is dat ze dit jaar nog verder daalt. Combineer dat met de inflatie en u beseft dat u feitelijk geld verliest. Het procentuele rendement van een vastgoedinvestering – de huurinkomst dus – ligt veel hoger.

3. Een vastgoedinvestering is eenvoudiger dan beleggen op de beurs

Aandelenkoersen schommelen dagelijks en wanneer u succesvol wil beleggen op de beurs, moet u heel wat tijd investeren. U moet de markt immers over een langere periode volgen, de cijfers analyseren en de verschillende nieuwe beleggingsproducten in de gaten houden.

4. Uw vastgoedinvestering geeft u een mooie meerwaarde

De geschiedenis toont aan dat de waarde van vastgoed op lange termijn alleen maar stijgt. Als u na een aantal jaar uw woning doorverkoopt, verkrijgt u dus een mooie meerwaarde. De laatste jaren is gebleken dat vastgoed zelfs in waarde verdubbelde in slechts tien jaar tijd. Geen enkele bank geeft zo’n rendement.

5. Investeren in vastgoed is kiezen voor een veilige en tastbare belegging

Vastgoed is tastbaar: u ziet uw belegging letterlijk staan en heeft iets in handen. Ook op uw notariële akte kan u steeds terugvallen. Als u aandelen of obligaties koopt, koopt u eigenlijk ‘lucht’ én bent u afhankelijk van de grillen van de beurs.

Beleggenmetgarantie-565333-edited

6. Investeren in vastgoed is zorgeloos

Wie kiest voor exploitatievastgoed zoals hotelsvakantieparken of seniorieën, geniet van de voordelen van vastgoed en laat de klassieke zorgen – huurschade, wanbetalingen, onderhoud … – achterwege. Een professionele exploitant neemt de uitbating namelijk over, waardoor zorgeloosheid gegarandeerd is.

7. U verwerft maandelijkse inkomsten

Wie verhuurt, geniet van een extra maandelijks inkomen bovenop zijn loon of pensioen. De huurprijs volgt ook de index en stijgt dus jaarlijks. Een vastgoedinvestering zorgt zo voor een betrouwbare tweede inkomensstroom.

8. Dankzij uw vastgoedinvestering heeft u iets achter de hand voor later

De toenemende vergrijzing en de stijgende levensverwachting maakt de druk op het huidige pensioenstelsel bijzonder groot. De kans is klein dat wanneer u op pensioen gaat, u genoeg geld krijgt om uw levensstandaard te behouden. De huurinkomsten of de meerwaarde zijn uw appeltje voor de dorst, en met vastgoed kunt u ook uw (klein)kinderen een financieel duwtje in de rug geven.

9. Investeren in vastgoed is fiscaal voordelig

Wanneer u uw pand verhuurd, betaalt u enkel belastingen op het geïndexeerde kadastraal inkomen van uw pand, en dus niet op de huuropbrengsten. Bovendien is de woonbonus op tweede verblijven niet afgebouwd én is lenen om in vastgoed te investeren fiscaal erg interessant.

10. Er is investeringsvastgoed voor iedereen

Een vastgoedinvestering is heus niet alleen voor de superrijken. Zowel voor grote als kleine startkapitalen is een gepast product voorhanden. Met een klein startkapitaal verkrijgt u dankzij het hefboomeffect zelfs een nog hoger rendement.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center