Het verhuren van een woning gaat niet altijd gepaard met rozengeur en maneschijn. Wanbetalers en onderhoud is geen uitzondering in het milieu. Maar wat deze mensen overkomen is, tart toch iedere verbeelding.

  • Uitgezet, ingebroken, opnieuw uitgezetthrashed_hous_1.jpg

“Een van de meest absurde situaties met huurders die ik meegemaakt heb gebeurde een paar jaar terug. Ik had een koppel uit de woning gezet omdat ze constant te laat waren met de huur”, vertelt Casey Fleming, auteur van The Loan Guide. “Ze waren niet alleen agressief tegen mij maar ook tegen de andere huurders en ze hadden besloten om één grote bende van het appartement te maken.”

“We spendeerden een heleboel tijd en geld om alles weer te herstellen, maar toen we het appartement wilden tonen aan nieuwe huurders, kregen we te maken met een nieuw probleem. Het koppel had namelijk ingebroken, had er weer een rommeltje van gemaakt en eisten het appartement terug op. Gelukkig hielp de politie ons en werden ze opnieuw uit het appartement gezet. Het kwaad was echter al geschied en we mochten weer van nul beginnen.”

Hoe wapen ik me tegen slechte huurders?

  • Jouw woning als ‘passionele’ filmlocatie

Wie keek naar ‘De Rechtbank’ op Vier, herinnert zich nog de gepensioneerde huisuitbater uit Aalst die een klacht had ingediend tegen zijn huurster. Niet alleen was ze al twee maanden niet meer te bespeuren en had ze een achterstallige huur van tweeënhalve maand opgebouwd, ze draaide ook nog eens films van het lichtere genre in het pand dat dienst deed als superette. Het gerucht verspreidde zich al snel en de huisuitbater eiste een morele schadevergoeding. Hij walgde ervan om nog maar één voet in de woning te zetten. De rechter gaf hem ongelijk en hij kon alleen maar aanspraak maken op het achterstallige huurgeld.

  • Een afscheidsgeschenk in de kastthrashed_house_2.jpg

“De allereerste huurders die wij over de vloer kregen was een pasgetrouwd koppel met drie kleine kinderen”, zegt Coleen Kramer Beal. “Kort nadat ze hun intrek namen in de woning, kochten ze een kleine zwarte hond. Wij zijn geen moeilijke mensen en maakten er dan ook geen probleem van.”

“Maar toen begon de miserie pas. De vader bleef altijd thuis bij de kinderen en blijkbaar had hij hen totaal niet in de hand. Ramen werden ingeslagen, in de muren werden gaten geklopt en er werd op de deuren gekleurd. Wanneer we het huis terug in onze handen kregen omdat ze de huur niet meer konden betalen, stonden we perplex. Het tapijt was helemaal in stukken gebeten, vele voorwerpen werden vernield en de hond vond het blijkbaar nodig om een bruin afscheidsgeschenkje achter te laten in de kast.”

Toch kan u echter ook genieten van huurinkomsten zonder dat u te maken heeft met bovenstaande problemen.

Klik hier als u geïnteresseerd bent in een investering met zorgeloze verhuur.

Bent u op zoek naar de zekerheid van vastgoed, maar niet de zorgen? Volgende concepten zijn volledig zorgeloos:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center