* Holiday Suites heropent vandaag het bekende
vakantiedomein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren

* Jeneverbes is de eerste van twee nieuwe vakantieresidenties
en telt 36 appartementen voor vier tot twaalf personen

* Het volledige masterplan is goed voor een
investering van 100 miljoen euro, gespreid tot 2020

Holiday Suites heeft op donderdag 19 mei het bekende vakantiedomein Hengelhoef in het Limburgse Houthalen-Helchteren feestelijk heropend. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren (SP.A – Groen-Plus), Limburgs gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open VLD) en Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

De opening ging gepaard met de inhuldiging en ingebruikname van residentie Jeneverbes, de eerste van twee nieuwe vakantieresidenties op het domein. De Jeneverbes telt 36 volledig ingerichte vakantieappartementen voor vier tot twaalf personen. De werken voor de tweede nieuwe residentie, Kerselaar, schieten goed op. De Kerselaar ligt vlak naast de Jeneverbes.

Residentie Jeneverbes op Domein Hengelhoef telt 36 vakantieappartementen voor 4 tot 12 personen.Residentie Jeneverbes telt 36 vakantieappartementen voor 4 tot 12 personen.

Oude glorie in ere herstellen

De opening van de Jeneverbes kadert in de volledige opwaardering van het bekende vakantiedomein. Dat was decennialang het uithangbord van het (sociaal) toerisme in Vlaanderen en de bakermat van het toerisme in Limburg. Op zijn hoogtepunt lokte Hengelhoef 400.000 toeristen per jaar en was er zelfs sprake van wachtlijsten. Holiday Suites kocht het domein in 2006 en wil die oude glorie in ere herstellen.

“De komende jaren investeren we 100 miljoen euro”, zegt Thomas Lecluse, business developer van Holiday Suites. “Ons masterplan voorziet naast de twee residenties ook in een viersterrenhotel met honderd kamers en achthonderd nieuwe vakantiewoningen. Die komen naast de 145 al bestaande logies, die een volledige opfrisbeurt krijgen. Tegen 2020 moet het volledig vernieuwde Hengelhoef een feit zijn.”

Naast de Jeneverbes zijn ook het buitenwembad, de speeltuin en de voetbal- en basketbalvelden klaar om in het nieuwe toeristische seizoen vakantiegangers te ontvangen. De regionale, provinciale en Vlaamse overheden zijn in de wolken met het plan. Samen met Oostappen, dat een ander deel van het domein beheert, geeft Holiday Suites ook honderd hectare natuur in beheer aan de vzw Limburgs Landschap.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA), burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (SP.A - Groen-Plus) en gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open VLD) huldigen de Jeneverbes feestelijk in. Thomas Lecluse van Holiday Suites kijkt op de achtergrond toe.Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA), burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (SP.A – Groen-Plus) en gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open VLD) huldigen de Jeneverbes feestelijk in. Thomas Lecluse van Holiday Suites kijkt op de achtergrond toe.

Investeren in vakantieparken

Het West-Vlaamse Holiday Suites gelooft sterk in het potentieel van het dertig hectare grote Domein Hengelhoef. Het staat in voor het beheer en de verhuur van de vakantiesuites. Wie een Holiday Suite koopt, geeft de verhuur uit handen aan een professionele uitbater en verkrijgt zo zorgeloze huuropbrengsten. Zo genieten eigenaars twee keer: van vakantie en van een aanvullend inkomen.

De werken op Domein Hengelhoef zijn gestart in 2013. Alle vakantieappartementen van Jeneverbes zijn verkocht. De oplevering van residentie Kerselaar is gepland voor het najaar van 2017. Daarvoor is de helft van de vakantieappartementen verkocht. Holiday Suites werkt voor de verhuur samen met touroperators als Jetair, Expedia, booking.com en BungalowSpecials.

Op de site komen ook een restaurant, een bar en enkele seminariezalen voor zakelijke gebruikers. Ten slotte voorziet het masterplan in een indoorspeelpark, een minigolfbaan en enkele omnisportterreinen. Domein Hengelhoef vergaarde vooral in de jaren zestig van de vorige eeuw bekendheid als sociaal vakantiecentrum van de Christelijke Mutualiteit. Kortstondig was het ook een asielcentrum.

Het masterplan voor het vernieuwde Hengelhoef, dat in 2020 een feit moet zijn, voorziet onder meer in een luxehotel met 100 kamers, 800 nieuwe vakantiewoningen en een openluchtzwembad.Het masterplan voor het vernieuwde Hengelhoef, dat in 2020 een feit moet zijn, voorziet onder meer in een luxehotel met 100 kamers, 800 nieuwe vakantiewoningen en een openluchtzwembad.

Datum: 20 mei 2016

Gerelateerde berichten:

Betaalbare vakantieverblijven in Zuid-Frankrijk

Eerste nieuwe vakantieresidentie op Domein Hengelhoef is uitverkocht

Holiday Suites lanceert Village Les Bois d’Ourthe in Durbuy

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center