Net als de afgewerkte producten staan huurders in Duitsland bekend om hun Gründlichkeit, degelijkheid. Duitse huurders betalen eerlijk en stipt de huur, onderhouden hun woning goed en maken zelden iets kapot. Dat heeft veel te maken met de Duitse arbeidsmentaliteit: Duitsers zijn harde werkers en die lijn trekken ze door in hun privéleven.

“Voor de uitzonderingen op de regel bestaat in Duitsland ook een goed vangnet”, zegt Pieter Depoortere, business developer van Creahaus. “In het geval dat een huurder zijn betalingsverplichting niet meer kan nakomen, neemt het zogenaamde Finanzamt de betalingen van de huur over. Het systeem is vergelijkbaar met wat een OCMW bij ons doet en zo zijn eigenaars altijd zeker van hun huurinkomsten. Duits vastgoed is dus een zeker beleggingsproduct.”

“Om investeerders nog meer een zorgeloze verhuring te garanderen, werken we in Duitsland samen met de vastgoedfirma Van Der Horst Property Management uit Düsseldorf”, vervolgt Depoortere. “We gaan namelijk uit van het basisidee dat mensen vastgoed willen, maar tegelijk ook de zorgeloosheid van een klassiek bankproduct. De uitbating door Van Der Horst garandeert ons die. Het bedrijf beheert meer dan 40.000 appartementen in heel Duitsland en stelt in elk gebouw een Hausmeister aan, die het project dagelijks ter plaatse opvolgt.”

“Van A tot Z, van verhuringen tot eventuele herstellingen, zijn de praktische beslommeringen dus in andere handen dan die van de eigenaar. Van Der Horst is een betrouwbare partner die ons ten slotte ook een Nederlands aanspreekpunt garandeert. Investeerders worden dus altijd in hun eigen taal geholpen. Samengevat is de huurdersmarkt in Duitsland veel strakker georganiseerd dan de Belgisch.”

Samengevat:

  • Duitse huurders zijn stipte betalers en onderhouden hun woning goed
  • Verhuurders zijn beter beschermd dan in België
  • Dankzij de strakke organisatie is Duits vastgoed een uitstekend beleggingsproduct

Gerelateerde blogberichten:

De impact van de sterke Duitse economie op een vastgoedbelegging

Hoe gezond is de Duitse vastgoedmarkt?

Steeds meer Belgen investeren in Duits vastgoed

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center