Vastgoed op wandelafstand van het strand trekt steeds meer investeerders aan. Die verschuiving kunnen we verklaren omdat mensen pas op later leeftijd een vastgoedinvestering doen om er tijdens hun pensioen van te genieten. Ze gaan ervan uit dat ze er langere periodes zullen spenderen en stellen om die reden andere eisen voor hun nieuwe woning.

Voorwaarden

Een tweede verblijf moet vooral voldoende groot zijn, vlakbij het strand liggen en liefst ook op wandelafstand van de bakker en de supermarkt. De zeedijk schiet hier tekort: u betaalt er immers meer geld voor minder vierkante meters en buiten de vakantieperiode is er weinig te beleven. Met die voorwaarden in het achterhoofd, komt u dus al snel in het kustcentrum terecht.

Prijzen gestegen?

In de kustgemeenten zijn de prijzen van losstaande huizen afgelopen jaar met 10% tot 22% gestegen. Toch moeten we oppassen met die cijfers: de belasting op voordelen in natura, zoals het vastgoed dat door een vennootschap gebruikt wordt, werd het afgelopen jaar verdubbeld. Dat heeft veel eigenaars ertoe aangezet om hun onroerend goed over te brengen naar hun privé of zelfs te verkopen. Die verdubbeling duwt samen met de schaarste aan bouwgronden de vastgoedprijzen de hoogte in en kan zo een vertekend beeld geven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center