De Brandenburger Tor in Berlijn, symbool voor de Duitse vastgoedmarkt.
De Brandenburger Tor in Berlijn symboliseert de aantrekkelijkheid en stabiliteit van investeren in Duits vastgoed.

Investeren in Duits vastgoed is een goed idee. Dat schrijft Thomas Kalsbeek, portfoliomanager bij OHV Vermogensbeheer, in een column in de Nederlandse krant De Telegraaf.

“Duitsland heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de grote groeimotor van Europa”, schrijft Kalsbeek. “Hoewel de groei niet gigantisch is, is het beter dan de krimp in vele andere Europese landen. De groei zorgt voor meer immigratie naar Duitsland en daardoor een grotere vraag naar particliere huurwoningenDaarnaast is de trend dat de bevolking langer alleen blijft wonen, wat de vraag naar huurwoningen eveneens doet toenemen.”

In 2014 zijn de huurprijzen en huisprijzen in Duitsland gestegen, hoewel de stijging minder was dan in voorgaande jaren. Van een bubbel in de huur- en koopmarkt valt echter nog niet te spreken. Woonlasten zijn in Duitsland relatief laag, het merendeel van de Duitsers geeft minder dan 30 % van zijn/haar inkomen uit aan woonlasten. Bovendien is de Duitse vastgoedmarkt  afgelopen decennia achtergebleven in vergelijking met omringende landen.”

Gerelateerde blogberichten:

De impact van de sterke Duitse economie op een vastgoedbelegging

Hoe gezond is de Duitse vastgoedmarkt?

Hoe werkt de huurdersmarkt in Duitsland?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center