Wie gaat investeren in vastgoed of vastgoed wil doorverkopen, doet dat steeds vaker via erfpacht. Het systeem biedt verschillende voordelen en wint daardoor aan populariteit. Verschillende vastgoedmakelaars bieden de constructie aan, maar sinds kort is er ook een echte specialist: de Erfpachtmakelaar.

Dankzij erfpacht kan investeren in vastgoed tot 33 % goedkoper. U koopt immers niet de grond, maar enkel het vastgoed dat erop staat. Voor het recht om de grond te gebruiken alsof het de uwe is, betaalt u een jaarlijkse of eenmalige vergoeding: de canon. Die is fiscaal aftrekbaar, wat erg interessant is.

Dankzij erfpacht wordt vastgoed met andere woorden ook toegankelijk voor kleinere vermogens en particuliere investeerders. De populariteit van het systeem neemt dan ook toe. Steeds meer makelaars kunnen u informeren over de constructie, maar sinds kort is er ook een specialist ter zake: het Oostendse makelaarskantoor Erfpachtmakelaar.

Onder meer hotelkamers worden steeds vaker via erfpacht gekocht en doorverkocht.Onder meer hotelkamers worden steeds
vaker via erfpacht gekocht en doorverkocht.

Herverkoopmarkt wordt steeds groter

“In 2006 stonden we mee aan de wieg van de verkoop van appartementen, suites en hotelkamers op erfpacht”, zegt erkend vastgoedmakelaar Karel Fouquaert. “Vandaag helpen we ook iedereen die zijn vastgoed snel en efficiënt op erfpacht wil doorverkopen. Omdat de vraag naar vastgoed op erfpacht toeneemt, wordt ook de herverkoopmarkt groter. Vooral de toegankelijke prijzen spreken veel geïnteresseerden aan.”

En er is meer. Dankzij erfpacht kunt u niet alleen een groter of beter gelegen onroerend goed kopen of verkopen, u geniet ook van een procentueel hoger verhuurrendement. “Het systeem is overgewaaid uit grootsteden als Amsterdam, Londen en New York”, legt Fouquaert uit. “De vastgoedprijzen zijn er onbetaalbaar, en dus bood erfpacht een geweldig alternatief. In Vlaanderen is het concept aan een stevige opmars bezig.”

Samengevat:

  • Wie wil investeren in vastgoed of vastgoed doorverkopen, doet dat steeds vaker via erfpacht
  • Sinds kort staat een gespecialiseerde makelaar voor u klaar: de Erfpachtmakelaar
  • Dankzij de lage prijzen wordt de herverkoopmarkt van vastgoed op erfpacht steeds groter

Gerelateerde berichten:

Benieuwd naar welk vastgoed vandaag te koop is op erfpacht? Klik hier!

Ontdekken welke de voordelen zijn van erfpacht als privépersoon én als vennootschap? Klik hier!

Meer weten over erfpacht aan de hand van een concreet cijfervoorbeeld? Klik hier!

Klik hier voor de FAQ over erfpacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center