Steeds meer Belgen sluiten een woonlening af om te investeren in vastgoed. Dat schrijft Trends op basis van een onderzoek van KBC. De afgelopen 5 jaar is het aantal vastgoedbeleggers gestegen met 17 %.

Eén op de vijf Belgen die een hypothecaire lening aangaan, doen dat om te investeren in vastgoed. Vooral 50-plussers kloppen steeds vaker aan bij de bank. Tussen 2010 en 2015 is het aantal investeerders in die leeftijdscategorie gestegen van 29 tot 36 %.

De bank KBC ziet daarvoor verschillende redenen. “Ten eerste zijn 50-plussers steeds langer aan de slag”, klinkt het. “Hun gemiddelde inkomen is ook hoger dan dat van jongere mensen. Ten slotte gaan vooral 50-plussers op zoek naar alternatieven voor de zeer lage spaarrente. Door de historisch lage rente voor woningkredieten worden steeds meer mensen vastgoedbelegger.”

Hogere investeringsbedragen

Ook het bedrag dat mensen investeren, stijgt. “De voorbije vijf jaar is het investeringsbedrag met 6 % toegenomen, tot 245.573 euro”, luidt het bij KBC. “De gemiddelde looptijd van een hypothecair krediet bij vastgoedbeleggers blijft 13 jaar.”

Het merendeel van de vastgoedinvesteerders bezit al een woning voor ze een tweede pand kopen. “Naast de lage rente kan het belastingsvoordeel een drijfveer zijn om een nieuw krediet te nemen”, zegt KBC. “De helft van het vastgoed wordt aangekocht om te verhuren, ruim een kwart doet ook dienst als tweede woning.”

Samengevat:

  • De afgelopen 5 jaar is het aantal vastgoedbeleggers gestegen met 17 %
  • Vooral 50-plussers die op zoek zijn naar een alternatief voor de lage rente kloppen aan bij de bank
  • Ook het in vastgoed geïnvesteerde bedrag is gestegen met 6 %

Steeds meer Belgen sluiten een lening af om te investeren in vastgoed.
Steeds meer Belgen sluiten een lening af om te investeren in vastgoed.

Gerelateerde berichten:

Benieuwd wat Forbes zegt over een investering vastgoed? Ontdek het hier!

Slimmer investeren in vastgoed dankzij zakenkrant De Tijd? Lees hier de beste tips!

Weten hoe u uw tweede verblijf kunt laten renderen? We helpen u hier!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center