We praten met de luchthaven van Oostende, en dat blijven we ook doen.” De woorden van Ryanair-topman Michael O’Leary klinken de provincie West-Vlaanderen als muziek in de oren. Het aantal toeristen en zakenreizigers zou binnenkort wel eens serieus de hoogte in kunnen schieten.

Begin jaren 2000 vloog de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair van op de internationale luchthaven Oostende-Brugge regelmatig naar Londen Stansted. Uiteindelijk vertrok het bedrijf om zich te richten tot de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar sindsdien duiken berichten over een terugkeer met de regelmaat van de klok op.

Toch waren die zelden zo concreet als nu. “We praten met de luchthaven van Oostende, en dat blijven we ook doen”, liet Ryanair-topman Michael O’Leary zich al meermaals ontvallen. Het provinciebestuur wrijft zich alvast in de handen, want het ziet tal van mogelijkheden voor het toerisme in de ruime omgeving. De politici zien ook het grote aantal zakenreizigers maar wat graag komen.

Nieuw leven inblazen

Een en ander is te danken aan de nieuwe uitbater Egis, het Franse bedrijf dat de luchthaven van Oostende begin vorig jaar heeft overgenomen. Egis wil de luchthaven nieuw leven inblazen en denkt volgens het luchthavenbestuur in de eerste plaats aan toeristen. “Maar ook zakenvluchten krijgen een zeer prominente rol”, klinkt het. “Het bedrijf gaat voluit voor een mooi evenwicht tussen economie en tewerkstelling en de leefbaarheid in de omgeving.”

Naar verluidt zijn ook met andere internationale luchtvaarmaatschappijen gesprekken aan de gang. Mogelijk vliegt in de toekomst dus niet alleen Ryanair vanuit Oostende-Brugge.

Investeer mee in het succes van de luchthaven

De toekomstvisie die de uitbater van de internationale luchthaven Oostende-Brugge voor ogen heeft, opent deuren voor investeerders in de regio. Langs de E40 in Jabbeke verrijst binnenkort het ibis Budget Brugge-Jabbeke, een snelweghotel in de budgetklasse dat zich richt tot toeristen, passanten en zakenreizigers op doorreis. Investeerders kunnen een hotelkamer kopen en delen in de winst van het hotel, dat profiteert van het grote aantal toeristen en zakenreizigers in West-Vlaanderen.

Het ibis Budget Brugge-Jabbeke kan profiteren van de vele toeristen en zakenreizigers in West-Vlaanderen.

“De uitbreiding van de luchthaven van Oostende doet de vraag naar kwalitatieve verblijfsaccommodatie voor toeristen en zakenreizigers toenemen”, zegt projectontwikkelaar Thomas Lecluse van Bricks & Leisure Vastgoed.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center