De laatste 2 jaar werden aan onze kust bijna 300 hotelkamers verkocht als belegging. Het investeren in hotels blijkt een waardig alternatief te zien voor het spaarboekje, dat tegenwoordig amper iets opbrengt. Het is een alsmaar populairdere vorm van beleggen in vastgoed.
Wie een investering van ongeveer 100.000 euro wilt doen, kan overwegen dit geld te beleggen in hotelkamers. Het is niet de bedoeling om zelf in de hotels te verblijven, maar om te delen in de opbrengsten van het hotel.
Maar zoals bij elke belegging, is ook deze belegging niet zonder risico’s. Het rendement bij een investering in hotelkamers hangt af van de populariteit van het hotel en de bezettingsgraad. Hoge rendementen kunnen behaald worden wanneer er veel overnachtingen zijn aan een hoge kamerprijs.“Het rendement van de belegging  in hotelkamers moet op lange termijn worden bekeken, een nieuw hotel moet immer groeien” aldus Stephan Vandendaele van Industrie Hotelière.
Samengevat:
– Het investeren in hotelkamers is de laatste 2 jaar zeer populair geworden bij mensen die willen investeren in vastgoed
– Investeren in hotelkamers is een goed alternatief voor het spaarboekje
– Men moet wel rekening houden met de risico’s van de belegging, namelijk dat de opbrengsten afhankelijk zijn van de bezettingsraden en huuropbrengsten.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Preference Center